Het stormt in Nederland

Terwijl onze schutting het wil begeven onder de hevige windstoten, de deksel van de prullenbak een vlucht door de tuin waagt en ik mij klaar maak voor een rondje met de honden…. moet ik toegeven dat CODE ROOD geen overbodige kreet is.

Zuidwester storm met hevige windstoten… zelfs een ervaren zeezeiler doet het in zijn broek bij zo’n weersvoorspelling. Nederland is letterlijk in rep en roer.
Treinen staan stil, Schiphol houdt vliegtuigen aan de grond, snelwegen worden afgesloten, vrachtwagens waaien omver… een echte aanval op de infrastructuur.
Als extraatje de mededeling om vooral binnen te blijven.

Tja, dat laatste wordt een beetje moeilijk. Vier honden (ze zijn gelukkig niet zo groot) leveren een aardige plas water, over dat andere maar niet te spreken. En het zijn gewoontedieren. Je kan de wandeling best wel even uitstellen, maar wachten tot de wind gaat liggen is geen optie.

Dus trek ik zo mijn jas maar aan, en trotseer ik de wind om een grote puinhoop in huis te voorkomen.
O ja… de honden mogen ook mee šŸ˜‰

Advertenties

Auteur: Paul

Reken mezelf tot de 50+, getrouwd, 3 kinderen. Werkzaam in Maatxchappelijke Opvang, fervent blogger, fotografie, Social Media. Kritisch, soms wat cynisch maar vooral ... mens