Blauwe maandag

Vandaag was het dus Blue Monday, de benaming voor de meest depressieve maandag van het jaar. Het enige depressieve wat ik aan vandaag kon vinden, was de regen, die vanaf het middaguur tot begin van de avond, rijkelijk uit de wolken stroomde.

De weervrouw op televisie sprak van een (hoe treffend) depressie, die nog wat dagen kon duren. Maar daar draait Blue Monday natuurlijk niet om. Maar de vergelijking was wel erg toevallig.

Blue Monday draait allemaal om een simpele formule, gepresenteerd door ene Arnall, een psycholoog verbonden aan de Britse Mental Health Foundation, in 2005.
De basis voor de formule ligt in de dagen, het weer, het salaris, schuldenlast…. en dat geeft dan de Blue Monday.
Maar werkt de formule dan ook?

Net als vele andere “verzonnen” dagen, ligt het bij de mens, of de formule werkt. Als iemand de hele week denkt aan Blue Monday, die gaat komen…. gegarandeerd dat deze op deze maandag in een depri bui was.
Je kan er ook geen aandacht aan schenken, en dan is Blauwe Maandag niet veel meer dan een … maandag, gewoon de eerste dag van de week.

Advertenties

Auteur: Paul

Reken mezelf tot de 50+, getrouwd, 3 kinderen. Werkzaam in Maatxchappelijke Opvang, fervent blogger, fotografie, Social Media. Kritisch, soms wat cynisch maar vooral ... mens

One thought on “Blauwe maandag”

Reacties zijn gesloten.