Dagboek van een getuige – Astrid Holleeder

Na Judas, waarin Astrid Holleeder een boekje open doet over haar broer, haar eigen leven en dat van de rest van de familie, was een vervolg wel te verwachten.

“Judas” vertelde over de familiegeschiedenis, “Dagboek van een getuige” begint op het moment dat Astrid,Sonja en Sandra besloten hebben te gaan getuigen tegen één van Nederlands bekendste criminelen.
Het boek verhaalt over de angst, de onveilige situaties, maar vooral over de bescherming die de twee zussen en voormalige vriendin van Willem Holleeder krijgen.

Door dezelfde vlotte verteltrant als in Judas zit je eigenlijk vanaf de eerste pagina meteen in de sores van de getuigen… die op gebied van bescherming tegen een crimineel, die een duidelijke boodschap achter liet, aan hun lot overgelaten worden.
Astrid, die haar baan als advocate moet stoppen, alleen omdat er geen bescherming geboden kan worden. Maar ook het contact met haar dochter, haar kleinkinderen, haar moeder, haar vrienden lijden onder de beslissing te getuigen.

“Dagboek van een getuige” laat zien, hoe het gesteld staat met de bescherming van getuigen in Nederland. Het boek laat zien, dat er op dit gebied nog veel te leren valt voor de Nederlandse overheid, en Justitie. Naast een mooi verhaal is dit boek een duidelijk protest tegen het getuigenbeschermingsprogramma, welke uitsluitend bedoeld is voor kroongetuigen. Een getuige met een moorddreiging boven het hoofd…. die is blijkbaar niet zo belangrijk.

Advertenties

Auteur: Paul

Reken mezelf tot de 50+, getrouwd, 3 kinderen. Werkzaam in Maatxchappelijke Opvang, fervent blogger, fotografie, Social Media. Kritisch, soms wat cynisch maar vooral ... mens