Nieuw jaar, nieuwe kansen

Het is een (te) lange tijd stil geweest op mijn blog. Reden te meer om terug te gaan naar de basis van mijn weblog, en weer te gaan schrijven.

Een beter voornemen kan je eigenlijk niet bedenken op de eerste dag van 2018. Trouwens… voor al mijn volgers en lezers de allerbeste wensen voor het nieuwe jaar.

Een ander voornemen ontstond eigenlijk al een paar dagen geleden, na mijn 55ste verjaardag. Tja… ik mag mij al aardig richting de senioren gaan begeven.

Toen ik 50 werd, nam ik mij in stilte voor om het roer om te gooien. Meer aan mijn gezondheid denken, stoppen met roken, minder stress en meer genieten… nou ja, alles wat fout was gewoon verbeteren. Nu, vijf jaar later besef ik dat er geen moer veranderd is. En dat ik het zelf maar in stand gehouden heb.

Gisteren, Oudjaarsdag, stond ik in de Albert Heyn, vlakbij mijn werk. Ik kocht er mijn laatste pakje sigaretten, ik had het in de auto zo besloten. Een klein pakje, met het voornemen dat op Nieuwjaarsdag de laatste paar gerookt zouden worden.

Vanmiddag zal de laatste in rook opgaan, dat is zeker. De laatste van zeker 35 jaar roken zal dan een einde moeten maken aan een ongezond tijdperk. Ik lees het even terug… 35 jaar is wel heel lang. Ik probeer mijn eerste sigaret te herinneren, dat moet in de laatste jaren van de HAVO geweest zijn. OMG… dat is gewoon een mensenleven geleden.

Tijd voor een nieuwe kans… dat moet wel. Ik hoef geen 100 te worden, maar een paar jaartjes rekken kan alleen maar goed zijn. Het nieuwe jaar is begonnen…. een nieuwe start naar misschien een beter leven.

Advertenties

Auteur: Paul

Reken mezelf tot de 50+, getrouwd, 3 kinderen. Werkzaam in Maatxchappelijke Opvang, fervent blogger, fotografie, Social Media. Kritisch, soms wat cynisch maar vooral ... mens