Goodreads 2017 Reading Challenge

Ieder jaar vul ik hem in, de Reading Challenge op Goodreads . Dit jaar had ik hem, vol overgave, op 25 boeken gezet. Deze maand heb ik hem terug gedraaid naar 20… ik was iets te voorbarig,

Hoe ik er ooit toe gekomen ben, misschien moet ik mijn oudste zoon wel de schuld geven. Alhoewel… van jongs af aan verslond ik boeken. Ik vond het heerlijk om, weggedoken in een hoekje van de kamer, weg te dromen in spannende verhalen.
Een eigenschap die de oudste heeft geërfd, hij leest veel… heel veel.

En ik las ze tot de laatste letter, Pietje Bel, Dik Trom… maar ook de verhalen van Arendsoog, of Winnetou en Old Shatterhand.
Eenmaal op de middelbare school zat ik diep in Jan Wolkers, Hermans en Mulisch (deels omdat in mijn tijd je geacht werd zo’n 15 boeken op de boekenlijst te hebben, deels omdat ook de grote Nederlandse schrijvers best wel interessant waren).

Smaken veranderen, zo ook de mijne. Naast een aantal “oude” Engelse schrijvers, ging ik meer naar de suspense, de thrillers… maar het kind in mij bleef vragen om meer. En na een lange zwoegtocht door de drie boeken van Tolkien (In de ban van de Ring) werd ook fantasy aan mijn favorieten gevoegd.
Breed georiënteerd…. dat zeker.

Maar terug naar de Reading Challenge. Vlotten wil het niet, ik zit pas op boek 8 van de twintig voor dit jaar. Gewoon een slechte start gehad…
Wel probeer ik de lijst van “nog te lezen boeken” gevarieerd te houden, dus komt er van alles voorbij. Van Geert Mak tot Jan Wolkers (tja, wil Kort Amerikaans nog eens lezen), van Tolkien tot Jan Terlouw.
Van sommige boeken zal ik een review op “Gewoon Paul” plaatsen.
Maar genoeg geschreven… ga weer verder lezen.

Advertenties

Auteur: Paul

Reken mezelf tot de 50+, getrouwd, 3 kinderen. Werkzaam in Maatxchappelijke Opvang, fervent blogger, fotografie, Social Media. Kritisch, soms wat cynisch maar vooral ... mens

One thought on “Goodreads 2017 Reading Challenge”

Reacties zijn gesloten.