De geur van sterfelijkheid – Simon Becket

  David Hunter, arts in het dorpje Manham, wordt geconfronteerd met zijn verleden, als twee jongens een lijk in verregaande ontbinding vinden in het nabijgelegen moeras.

Eigenlijk omschrijft dit de grootste essentie binnen de eerste thriller van Simon Becket, waarin David Hunter zijn debuut maakt. De op het oog simpele huisarts werkt in een huisartsenpraktijk in een nietszeggend dorpje. Hij is Londen, maar vooral zijn verleden, ontvlucht na het overlijden van zijn vrouw en zesjarige dochter.
Alles in het dorp, maar ook in het rustige bestaan van Hunter, verandert met de vondst van een lijk, gevolgd door een tweede. 

Deze eerste thriller van Simon Becket heeft alles wat je zou verwachten van een boek in dit genre. Tot de laatste hoofdstukken blijft het gissen naar de dader, de seriemoordenaar. En zoals het hoort in een thriller is het einde vol van suspense.

De geur van sterfelijkheid is doorspekt met prachtige uiteenzettingen over ontbinding van lichamen na de dood, de rol van insecten tijdens het proces. Maar daarnaast een goed opgebouwd verhaal waarin de hoofdpersonen, hun verleden en heden duidelijk aan bod komen. Het verhaal boeit tot de laatste letter….
Alleen al het feit, dat ik het boek in één dag verslond, zegt waarschijnlijk al genoeg.

Advertenties

Auteur: Paul

Reken mezelf tot de 50+, getrouwd, 3 kinderen. Werkzaam in Maatxchappelijke Opvang, fervent blogger, fotografie, Social Media. Kritisch, soms wat cynisch maar vooral ... mens