Wat is tijd…

picsart_10-26-07.04.31.pngVandaag vierden we alweer de 27ste verjaardag van onze oudste zoon. De tijd lijkt echt voorbij te vliegen.

Het gaat allemaal zo snel. Jaren lijken voorbij te vliegen als minuten.
Over twee dagen zouden we, als ze in leven was geweest, de verjaardag van mijn moeder vieren… 81 was ze geworden. En nog geen tweeënhalve week geleden zou mijn vader die leeftijd bereikt hebben…. helaas, beiden hebben die tijd niet gekregen om zo ver te mogen komen.

Het was 31 jaar geleden dat wij verkering kregen, iets meer dan 28 jaar geleden gaven we elkaar het ja-woord.
En dan ziet het er groots uit. In juni werd onze jongste alweer 19, de middelste wordt 26 later dit jaar.

Eigenlijk is tijd maar een relatief begrip, het lijkt zo snel te gaan.
Maar daar sta je alleen bij stil, als je erover nadenkt. Even de tijd stoppen om stil te staan bij de tijd, die voorbij vliegt.
Laatst zag ik de SIRE reclame over jongens, zelfs op billboards kom ik hem tegen.
Ik keek ernaar en bedacht me, dat ik vroeger ook door plassen stampte. Vroeger klinkt dan meteen zo ver weg, maar wat is een kleine 50 jaar op een wereldgeschiedenis van duizenden jaren.

Dat was nu zo’n moment waar ik nadacht over tijd. De tijd die vliegt, die zo voorbij is…
En wat blijft je bij? De herinneringen aan verschillende momenten in een mensenleven worden opgeslagen… maar wat heb je eraan, als de tijd voorbij is.

Tijd blijft een vreemd begrip.

Advertenties

Auteur: Paul

Reken mezelf tot de 50+, getrouwd, 3 kinderen. Werkzaam in Maatxchappelijke Opvang, fervent blogger, fotografie, Social Media. Kritisch, soms wat cynisch maar vooral ... mens