En ze doen het weer

Het zit Erdogan en de zijnen nog steeds niet lekker, die Nederlandse acties tijdens de voorbereidingen van het referendum. Dus moet er stevig geklaagd worden.

Dus heeft Turkije van zich laten horen bij de Mensenrechtenraad van de Verenigde Naties. Hier uitten zij hun kritiek op de mensenrechtsituaties in meerdere VN lidstaten. Ook de regering van ons kikkerlandje kreeg de wind van voren.

Nederland had natuurlijk een minister uitgezet, zelfs bestempeld als ongewenst persoon. Een doorn in het oog van de Turkse regering, want Nederland had zich aan diplomatieke afspraken moeten houden.
Een duidelijk geval van schending van de mensenrechten…

Tja… het is een kwalijke zaak. Hoe durven die Nederlanders dit te doen? Juist die Nederlanders, al jaren een “goede vriend” van Turkije, het land waar veel Turkse onderdanen hun tweede thuis hebben gevonden.

Maar kritiek uiten op één incident en hier meteen een zware conclusie aanhangen… wel wat ver gezocht. Worden de mensenrechten in Turkije bijna dagelijks geschonden sinds de verijdelde coup poging?
Zijn er geen journalisten (ook buitenlandse) vastgezet omdat zij kritiek zouden hebben geuit? En al die ambtenaren, legerofficieren, politiemensen?
Alleen maar omdat zij (vermeende) volgelingen van Gülen zijn…

Is het referendum wel of niet gemanipuleerd? Als men deze opmerking maakt, heeft Turkije maar één antwoord: “Bemoei je niet met onze zaken”. En bij meerdere kwesties is dat het standaard antwoord…

Gelukkig voor Nederland heeft de Turkse regering ook de oplossing voor handen… het medicijn…

Ach… het is maar wat je bemoeien noemt. Blijkbaar mag Turkije het wel bij een ander land. 

Advertenties

Auteur: Paul

Reken mezelf tot de 50+, getrouwd, 3 kinderen. Werkzaam in Maatxchappelijke Opvang, fervent blogger, fotografie, Social Media. Kritisch, soms wat cynisch maar vooral ... mens