Judas – Astrid Holleeder

Wat voor leven heb je, als je dezelfde naam draagt als die van Nederlands beruchtste crimineel? En dan ben je ook nog zijn zus…

Het meeslepende verhaal van Astrid Holleeder, de zus van Heineken ontvoerder Willem Holleeder, trekt je direct in haar leven met haar broers en zus.
Het boek opent met de College Tour, die Willem Holleeder deed bij de NPO. Waarin hij antwoord geeft op vragen van studenten, waar hij zich voordoet als de onschuldige knuffelcrimineel… met de reacties van Astrid en haar moeder Stien. De toon is meteen gezet, dit is een waar familieverhaal.


Flitsend tussen heden en verleden, van jeugd tot hedendaagse tijd, komt alles voorbij. De tiranniserende vader, de Heineken zaak, de vele criminele kopstukken van Amsterdam.

Alles doorspekt met de persoonlijke herinneringen van de schrijfster.

Eenmaal verweven in het verhaal vergeet je bijna, dat dit allemaal werkelijkheid is. Hoe krankzinnig sommige acties van de bijna paranoïde Holleeder lijken, het is echt gebeurd. Het is geen knullig roman, maar een bijna feilloze uiteenzetting van feiten, gebeurtenissen die lopen van afpersing tot moord.

Geen spoilers deze keer… als je echt iets wil weten over Holleeder, maar vooral de waarheid, lees dan Judas van Astrid Holleeder.

Advertenties

Auteur: Paul

Reken mezelf tot de 50+, getrouwd, 3 kinderen. Werkzaam in Maatxchappelijke Opvang, fervent blogger, fotografie, Social Media. Kritisch, soms wat cynisch maar vooral ... mens