Ongelijke belangen

PicsArt_01-15-10.44.03.jpgRotterdam, nog geen 8 uur geleden…. De Mobiele Eenheid moet de samen gekomen Turkse Nederlanders letterlijk wegslaan bij het Turkse Consulaat. En dat allemaal om een beetje “ongehoorzaamheid”.

Want eigenlijk is het niet meer. Als mijn moeder vroeger iets verbood, dan deed je het niet. Want, deed je het wel… dan volgden er klappen. En eigenlijk zitten we hier in hetzelfde parket.

Turkse ministers willen hun onderdanen in het buitenland toespreken over een komend referendum. Een referendum waaruit kan voortvloeien dat President Erdogan meer macht krijgt… een actie waar de Internationale politiek op reageert. Zo ook Nederland.
En dan komt het verhaal, waar eigenlijk niemand op zit te wachten.

Minister wil naar Nederland komen, Nederland zegt “liever niet”, Turkije wordt boos en Nederland zegt “Dan helemaal niet”. Tot zover geen enkel probleem toch… alleen niet voor de Turken. Onder valse voorwendselen komt een andere Minister naar Rotterdam, terwijl de Turkse consul en social media de rest doen.
De burgemeester van Rotterdam voelt zich in een hoek gedrukt…. regering verklaart bezoekende minister ongewenst… Ach, het is gewoon een soap, lees alle kranten er maar op na…

En ondertussen zitten Truus en Bert gebogen over de reisgidsen, zich af te vragen waar ze dit jaar heen zullen gaan. Spanje is favoriet, hoewel de vakantie in Turkije vier jaar geleden toch ook wel iets was.
Maar wat moeten ze doen? Turkije… met die vreselijke Erdogan?

Dit is wel het teken, hoe verdeeld we zijn. Want eigenlijk zeggen de reisbureaus dat ze het liefste zien, dat de regering de Turkse ministers hun zin geven. Want ja, Turkije is wel één van de toplanden

Tja…. er zijn natuurlijk ongelijke belangen. Maar welke vinden we nu belangrijk… indringing op ons grondgebied om “eigen volk” toe te spreken en zo de kans dat de openbare orde wordt verstoord… of… dat Truus en Bert kiezen voor een vakantie in Turkije, want we moeten wel geld verdienen aan Turks toeristendom.

Advertenties

Auteur: Paul

Reken mezelf tot de 50+, getrouwd, 3 kinderen. Werkzaam in Maatxchappelijke Opvang, fervent blogger, fotografie, Social Media. Kritisch, soms wat cynisch maar vooral ... mens