Een brief aan … (04)

In “Een brief aan” een bekend persoon, een land, een groep… reageer ik op het nieuws, dat zij maken. Soms lief, soms cynisch … maar vooral kritisch (en hopelijk met een beetje humor). Het is altijd de vraag, wie de uitverkorene is.

Beste Minister President,

Heel eerlijk gezegd, ik behoor niet tot uw grote schare fans, maar die rechte rug van gisteren was geen slechte actie. Hoe U vanuit het Debat van het Zuiden bent gekomen, interesseert mij weinig, maar uw standvastigheid in de Turkije-rel was zeker bemoedigend.
Maar wat een gedoe, zeg.
Allereerst de aankondiging dat een Turkse minister de Nederturken, zijn landgenoten, wilde toespreken over een referendum, waardoor bij een meerderheid van stemmen, Erdogan meer macht zou krijgen.
Dan de Nederlandse reactie… “Geen buitenlandse politieke acties in Nederland, als dit de openbare orde kan verstoren”, maar zoals het hoort hield U de deur op een kier om tot een compromis te komen. Maar Uw reactie werkte averechts, en Erdogan ontstak in woede en bedreigingen.
En U deed wat U moest doen… U weigerde mee te werken, sterker nog, het vliegtuig van de Turkse minister kreeg een landingsverbod.

Gisteravond liep het helemaal mis. Uw mening, en dus die van de regering, was duidelijk. Toch moest de Turkse minister Kaya het erop wagen en reed in colonne naar Rotterdam om haar landgenoten toe te spreken. Iets wat de consul even was vergeten te melden.
En dus stonden de Rotterdamse burgervader en zijn politie voor een dilemma. En moest deze, met Uw steun, de minister als “ongewenst” bestempelen.
Wat daarna allemaal gebeurde, laat ik maar buiten beschouwing.

Zoals ik al eerder aan gaf, die rechte rug stond U wel. Eindelijk, na jaren toch twijfelachtig optreden, stond U voor en achter uw standpunt. En met U de Kamer, het Kabinet. In deze politiek drukke verkiezingstijd waren alle partijen het met U eens, de grens niet alleen opzoeken, maar vooral afbakenen.
En die ene partij, die U beschuldigt van zieltjes winnen voor de komende verkiezingen, die mag blij zijn als zij überhaupt de Kamer weer halen.

Gegroet, en een goede verkiezingsstrijd toegewenst….

Advertenties

Auteur: Paul

Reken mezelf tot de 50+, getrouwd, 3 kinderen. Werkzaam in Maatxchappelijke Opvang, fervent blogger, fotografie, Social Media. Kritisch, soms wat cynisch maar vooral ... mens