Een brief aan (03)

In “Een brief aan” een bekend persoon, een land, een groep… reageer ik op het nieuws, dat zij maken. Soms lief, soms cynisch … maar vooral kritisch (en hopelijk met een beetje humor). Het is altijd de vraag, wie de uitverkorene is.

Beste heren van DENK,

Die inzet van trollen op Twitter en Facebook, dat die veel grotere partijen daar niet op gekomen waren… Wat een formidabele zet van jullie.
En, terwijl het bewijs zeer degelijk en kloppend is, het nog ontkennen ook. Nee… een 10 voor geloofwaardigheid hebben jullie wel verdiend.

Kijk, normaal gesproken zou ik jullie nooit een brief gestuurd hebben. Ik heb niets met discriminatie, ik geloof nog steeds in gelijkheid, ongeacht huidskleur of afkomst. Dus ben ik van mening dat jullie partij net zo veel rechten en plichten heeft naar de samenleving als iedere andere.

Maar met deze actie hebben jullie, en jullie jongerenbeweging, mijn aandacht aangewakkerd.
Natuurlijk hadden we dat verhaal over belangenverstrengeling, de komst (en vertrek) van Sylvana, al die verhalen over de lange arm van Erdogan… maar dat is peanuts.
Want met een handje vol nep accounts op Twitter en Facebook de publieke opinie beïnvloeden, is toch wel het laagste wat je kan doen.

Wat nog erger is, die trollen van jullie partij hebben niet eens het lef om met hun eigen gezicht in beeld te komen. Laat staan hun eigen naam….
Nee, verzonnen namen en gestolen profielfoto’s… eigenlijk om te huilen. En voor Facebook of Twitter hoeven jullie niet bang te zijn. Als een naam of foto gerapporteerd wordt, gaat er bijna drie maanden over heen voor er werkelijke actie ondernomen wordt. Tegen die tijd zijn de verkiezingen toch al voorbij, en zitten jullie waarschijnlijk de wonden te likken.

Doe slim, beste heren van Denk, en stop met verbergen en toon jullie ware gezicht… een open vizier werkt beter en kan jullie misschien stemmen opleveren.

Goede verkiezingsstrijd,
Gegroet!

Advertenties

Auteur: Paul

Reken mezelf tot de 50+, getrouwd, 3 kinderen. Werkzaam in Maatxchappelijke Opvang, fervent blogger, fotografie, Social Media. Kritisch, soms wat cynisch maar vooral ... mens