Musical pakken

Een filmpje… die pak je. Een musical, daar ga je naar toe. Dus hadden we ons een traktatie gegeven. Een avondje Ciske de Rat in het Delamar theater.
En het was zeker een avond om aan terug te denken.

Het besluit om naar Ciske de Rat te gaan hadden we rond Kerst al genomen. Maar zoals bij alle goede musicalproducties is het de kunst om ook nog eens plaatsen bij elkaar te hebben.
De enige mogelijkheid, ook vanwege mijn rooster, was dus gisteren. Vijf plaatsen, eerste rang (hoe dat nu bedoeld wordt zijn we niet achter gekomen) op het balkon. Zicht vrijwel in het midden van de zaal.

De musical is een prachtige combinatie van twee boeken, “Ciske de Rat” en “Ciske de Man”. Terwijl de hoofdlijn het verhaal van de inmiddels ouder geworden Ciske vertelt, wordt er op een mooie manier gewerkt met flashbacks naar de jeugdjaren van de Rat.
Die hoef ik niet te vertellen, wie heeft er nu nog niet “Ciske de Rat” gelezen of gezien…. ik denk dat deze op een hand te tellen zijn.
Over de hoofdlijn ga ik weinig zeggen… deze keer geen spoilers!

Danny de Munck speelt op fantastische wijze de volwassen Ciske, bijgestaan door een fantastische cast. Wie mijn blog volgt, weet ondertussen dat Danny tot één van mijn favorieten behoort, zeker als het gaat om zijn zangkwaliteiten in musicals of in het theater.
En ook deze keer was het uitermate goed….

Wel even iets over Delamar. Wat een prachtig theater, alles mooi rood, mooie zaal en prima plaatsen. Vanaf het balkon leek het net of we naar een filmdoek keken, maar het was toch echt een podium waar alles op gebeurde. Zeker een plek om nog eens terug te komen.

Advertenties

Auteur: Paul

Reken mezelf tot de 50+, getrouwd, 3 kinderen. Werkzaam in Maatxchappelijke Opvang, fervent blogger, fotografie, Social Media. Kritisch, soms wat cynisch maar vooral ... mens