En toen was het 2017

Voor al mijn volgers en trouwe lezers… de beste wensen, geluk en gezondheid voor 2017. Dat het maar een goed jaar mag worden met vele leuke blogs. 

Want daar gaat het toch om in deze wereld.

Oudejaarsavond was weer de grote vuurwerkoorlog. Vanaf 6 uur ’s avonds mocht er afgestoken worden… en dat was te merken ook. Jammer alleen, dat de handhaving minimaal was… het vuurwerk van “over de grens” knalde er lustig op los.
Ook in Den Haag, waar stoere vuurwerkgooiers agenten trakteren op een vuurwerkbom. Agenten, die het leven van een ander probeerden te redden. Waarom? Omdat het blijkbaar stoer is om “stoer te doen”.
In meerdere plaatsen moesten hulpverleners met gevaar voor eigen leven hun taak uitoefenen, het is blijkbaar heel normaal dat men deze mensen moet terroriseren bij de jaarwisseling.

Zal het nieuwe jaar weer een jaar vol met oorlogsgeweld worden? Zal er een eind komen aan alle terreur? Keren we terug naar een Koude Oorlog tussen West en Oost?
Het ziet er niet naar uit, dat de terreur zal verminderen. Op Oudejaarsavond werd in Istanbul in een prominente nachtclub een bloedbad aangericht. Zoals verwacht, de daad werd opgeëist door de IS.

2016 was het jaar van de grote verliezen. Grote (en minder grote) sterren verlieten ons. Bowie, Prince, George Michael…. zo maar een paar namen uit de muziekwereld. Striptekenaar Marc Sleen (Nero) en cartoonist Peter van Straaten moesten hun pen neerleggen. Zullen er weer grote namen hun laatste adem uitblazen in 2017?
Het is wel te verwachten, leeftijd speelt een grote rol.

Het wordt weer een verkiezingsjaar. We mogen weer naar de stembus, de keuze voor de komende 4 jaar maken. Zal Wilders zijn populariteit behouden, wordt Sylvana Simons de nieuwe ster of blijft alles bij het oude?
Maakt Asscher met iedereen korte metten, of zijn het de mannen van DENK die met de eer gaan strijken?
Het worden zeker interessante verkiezingen…

Het is twee januari…. nog 364 dagen te gaan….

Advertenties

Auteur: Paul

Reken mezelf tot de 50+, getrouwd, 3 kinderen. Werkzaam in Maatxchappelijke Opvang, fervent blogger, fotografie, Social Media. Kritisch, soms wat cynisch maar vooral ... mens

One thought on “En toen was het 2017”

Reacties zijn gesloten.