Alles draait om vertrouwen

Soms lees je iets terug, en bedenk je hoe belangrijk dit kan zijn. Zo ook deze quote, die ik op 23 mei 2014 op mijn blog plaatste. Een kleine Reblog dus… (net als de tekst trouwens, soms moet je een beetje lui zijn)

 

You must trust and believe in people or life becomes impossible.

Anton Chekhov

Vertrouwen en geloof in de mens, een gedurfde uitspraak. Iemand die net overvallen is door een groep straatschoffies zal deze woorden aan zijn laars lappen. Of haar laars, natuurlijk.
Toch hebben deze woorden van Chekhov iets positiefs. Je maakt het leven onmogelijk, als je niet zou vertrouwen en geloven in de mensheid.
Het is ook een quote, die ik graag gebruik, en betrek op het werk, dat ik doe. Ik heb dagelijks te maken met mensen, en dit werk kan ik alleen maar doen met wat vertrouwen en geloof.
Meestal gebruik ik mijn eigen, verbasterde vorm: “Ik vertrouw niemand, ik wantrouw niemand, maar geloof in het goede van de mens”. En eigenlijk is dat precies wat Chekhov wil zeggen.
Als je niet wil geloven in de mens, en altijd wantrouwig bent, kun je niet functioneren. Onbewust creëer je dan een afstand, een schild en zie je altijd het negstieve.
Een positieve blik op dingen (en mensen) maakt het allemaal iets gemakkelijker.

Advertenties

Auteur: Paul

Reken mezelf tot de 50+, getrouwd, 3 kinderen. Werkzaam in Maatxchappelijke Opvang, fervent blogger, fotografie, Social Media. Kritisch, soms wat cynisch maar vooral ... mens