Amerikaans aanvallen

Gaan we in Nederland op de Amerikaanse toer? Blijkbaar heeft Rutte het idee opgevat zijn  campagne op zeer stekende wijze te starten. 

Nog een paar maanden en dan stappen we naar de stembus. Wordt het dus tijb om campagne te gaan voeren. En onze premier, en natuurlijk lijsttrekker, neemt tijdens het VVD-congres het voortouw.

De Telegraaf kopt dan ook met deze kop en openingstekst:

Op het congres neemt Rutte geen blad voor de mond. Niet alleen Buma wordt op kattige wijze naar beneden gehaald, ook de andere lijsttrekkers en hun partijprogramma worden stevig aangepakt. 
Is dit Rutte “nieuwe stijl”, of heeft de man iets te veel naar de Amerikaanse verkiezingen gekeken?
De man, die zeer daadkrachtig zijn woord doet, maar nooit tot de daden overgaat, noemt zijn politieke tegenstanders sober, peuters, nietszeggend. Tot grote hilariteit van zijn toehoorders natuurlijk.
Terwijl zijn partij aardig wat inlevert de laatste tijd, maakt hij met zijn opmerkingen geen “politieke” vrienden.

De vraag is, of wij afstevenen op het moddergooien zoals de afgelopen maanden in Amerika. Goed, daar is de verdeling wat gemakkelijker. .. je wint of je verliest.
In Nederland komt het vrijwel niet voor dat een partij de totale overwinning maakt. Dus moet je coalities kunen maken als je na de stemming de “grootste” partij bent.
Maar is het dan wel verstandig om een mogelijke partner een “zielige, huilende peuter” te noemen?

Advertenties

Auteur: Paul

Reken mezelf tot de 50+, getrouwd, 3 kinderen. Werkzaam in Maatxchappelijke Opvang, fervent blogger, fotografie, Social Media. Kritisch, soms wat cynisch maar vooral ... mens