Camerafout…

Daar sta je dan, Samsung in de aanslag, tijd om een foto te maken. En … geen camera

Samsung is toch wel de leverancier van uitmuntende Android-toestellen. Goed, laten we de laarste versie even vergeten, niemand zit te wachten op een tijdbom.
Zelf heb ik al een tijd de Note 2, inderdaad een wat groter toestel, maar wel lekker in gebruik. De toeevoeging van de styluspen is zeker een uitkomst voor iemand met wat dikkere vingers.
Zoals op alle Samsungs zit er een prima camera op, die ik dan ook graag gebruik. Tot enige dagen terug…

In plaats van beeld kreeg ik een melding: Camerafout. Fout… wat dan?
Dus open ik een foto app. En zie, ook hier laat de camera het afweten. Wel met wat meer informatie: Er kan geen verbinding met de camera worden gemaakt. Tja… geen camera maakt mijn Android tot een half toestel. En ik wil een heel.

Gelukkig hebben we vriend Google. Dus zoeken maar. De meest ludieke oplossingen komen voorbij. Tot zelfs de meest radicale, namelijk toestel reset.

Dat ging mij te ver. Ik had me er al bij neergelegd voortaan mijn fotocamera maar mee te nemen, tot ik op een ander forum iets heel simpels zag.
Haal de accu uit het ingeschakelde toestel en plaats hem terug. Als alles goed verder goed werkte, werkt de camera dan ook weer.

Zo gezegd, zo gedaan. En de camera doet het inderdaad weer.
Soms hebben de grootste problemen de simpelste oplossingen.

Advertenties

Auteur: Paul

Reken mezelf tot de 50+, getrouwd, 3 kinderen. Werkzaam in Maatxchappelijke Opvang, fervent blogger, fotografie, Social Media. Kritisch, soms wat cynisch maar vooral ... mens