Poké-Kijkduin 4

Kijkduin zou dus uitgedund zijn, tenminste als het om de Pokémon gaat.

Dus namen we de proef op de som. Afgelopen zaterdag, in alle vroegte trok ik met vrouw en twee dochters naar Kijkduin, en met vroeg… bedoel ik vroeg.
Tien uur, we lopen op het gewraakte Deltaplein. Het is rustig, een lokale buurtbewoner (op weg naar de supermarkt, denk ik) grapt, dat ze allemaal weggeveegd zijn. We lachen vriendelijk mee, mijn dochters hebben hun eerste Pokémon al gevangen.
Het weer zit niet mee, het heeft geregend, de wind is best wel fris. Het loopt niet storm, een enkele trainer loopt op het plein. Maar de Pokémon zijn goed aanwezig. Dus… het valt wel mee met alle aanpassingen van Niantic. We verlaten Kijkduin aan het begin van de middag, als het wat drukker wordt. Maar wel (dankzij een Lucky Egg en wat evoluties) 3 levels hoger en een uitgebreide Pokedex.

Zondag, mijn oudste dochter komt bij haar vriend vandaan met de mededeling, dat haar vriend ook eens op Kijkduin wil kijken. Dus die middag trekken mijn dochters met vriend weer naar de Pokémon hoofdstad van Nederland.
Het is beduidend drukker dan de dag ervoor, ze moeten in één van de woonwijken parkeren.
Mijn dochter appt een foto van het plein, de trap zit vol met Pokémon jagers. Begrijpelijk, het is beter weer dan zaterdag, helder met een flauw zonnetje.
Zij zwerven over het plein, de boulevard en het strand, soms achter de meute aan. Ze vinden zelfs moeilijk te krijgen Pokémon.
Dan komt de grote vraag. Wat heeft Niantic eigenlijk gedaan?
In het natuurgebied en op het strand zijn een aantal Pokéstops verwijderd. Pokémon spawnen (verschijnen) namelijk bij deze stops, zeker als er een Lure (lokmiddel) geactiveerd is. Daarnaast hebben ze wat spawn-plekken verplaatst, waardoor de horde jagers het beschermde duingebied niet in hoeven.
Voor de rest… het blijft dus interessant om een kijkje op Kijkduin te nemen… al is het alleen maar om wat monstertjes te vangen en te genieten in één van de vele restaurantjes op de boulevard.

Advertenties

Auteur: Paul

Reken mezelf tot de 50+, getrouwd, 3 kinderen. Werkzaam in Maatxchappelijke Opvang, fervent blogger, fotografie, Social Media. Kritisch, soms wat cynisch maar vooral ... mens