Niet zo zeuren, Donald

“Niet zo janken over de uitslagen”, geeft de huidige president van Amerika als boodschap aan Trump. Met nog ruim twee weken op de teller, laat ook Obama merken, dat hij er klaar mee is.

Het is niet ongewoon in Amerika, dat de zittende president commentaar geeft over de kandidaten. Het is logisch dat hij zijn partijgenoot steunt, maar vanuit zijn functie kan hij niet met modder gooien. Dat doen de medewerkers van de presidentskandidaat wel.
Dus maakt Obama af en toe een opmerking om de realiteit een beetje te buigen.

Met het laatste debat in aantocht staat Clinton stevig. De peilingen wijzen meer en meer in haar richting. Het is voor Trump dus zaak de zwevende kiezer voor zich te winnen.
Dat wordt een zware taak. Natuurlijk zullen de kiezers die afgeven op het huidige beleid sneller geneigd zijn om de Republikeinse kant op te gaan. Maar Trump heeft al aardig wat stemmen binnen de “minderheden” aan zijn neus voorbij zien gaan. En de laatste week is dat er niet beter op geworden. Trump staakte de campagne in Virginia, omdat duidelijk werd dat hij hier alleen op verlies kon rekenen.

Dus gooit hij het over een andere boeg. Hij hekelt het systeem, roept zijn volgers op de peilingen goed na te lopen. Hij roept zelfs dat hij op de befaamde 7 november “fraude” bij de tellingen verwacht.
De reactie van Obama heeft ineens meer duidelijkheid. Trump moet niet zeuren, maar aan het werk gaan, tenminste, als hij nog wil winnen…

Advertenties

Auteur: Paul

Reken mezelf tot de 50+, getrouwd, 3 kinderen. Werkzaam in Maatxchappelijke Opvang, fervent blogger, fotografie, Social Media. Kritisch, soms wat cynisch maar vooral ... mens