Trump’s blik op vrouwen

usa-2016Nog een kleine drie weken en barst het los in de V.S. De grote verkiezing van de nieuwe president van Amerika, de kandidaten staan op scherp en het smijten met modder begint nu pas echt.

Er wordt natuurlijk links en rechts met uitspraken van de kandidaten gesmeten, maar een uitspraak van Trump uit 2005 (!) viel zelfs verkeerd bij zijn eigen partij.

Dat Donald Trump er een eigenzinnige kijk op na houdt, is natuurlijk al algemeen bekend. Zijn uitspraken zijn over het algemeen niet erg vrouwvriendelijk. Maar enkele uitspraken uit 2005 (men doet er alles aan om deze kandidaat onder uit te halen) zijn ver over de rand van normen en waarden.

Wat heeft de man dan gezegd? In een video van ruim 10 jaar geleden vertelt hij over de vrouwen die hij in bed wil krijgen. Zo sprak hij over een gefaalde versierpoging: “I did try and fuck her. She was married”.
Hoe de steenrijke zakenman toen al over vrouwen dacht, verschilt weinig met sommige uitspraken tijdens zijn campagne: “Grab ‘em by the pussy. You can do anything.”. De man geeft zelf aan, dat wie een ster is, alles voor elkaar krijgt bij vrouwen.

Helaas voor Trump, en misschien wel een winst voor Clinton, vallen zulke uitspraken niet goed bij de Republikeinse partijgenoten. Sommigen vinden dat Trump het kandidaatschap beter kan neerleggen, dergelijke uitspraken leveren hem geen winkansen. Zelfs de voorzitter van het Huis van Afgevaardigden, Paul Ryan, een Republikein, geeft af op de nogal schunnige taal van zijn partijgenoot.

Trump heeft zijn excuses aangeboden. Maar moest hierbij wel even een sneer geven naar oud-president Clinton, die nog ergere dingen zei op de golfbaan en zich daar nooit voor verontschuldigde. Of op die manier de excuses gerechtvaardigd zijn…. waarschijnlijk niet.

Advertenties

Auteur: Paul

Reken mezelf tot de 50+, getrouwd, 3 kinderen. Werkzaam in Maatxchappelijke Opvang, fervent blogger, fotografie, Social Media. Kritisch, soms wat cynisch maar vooral ... mens