De Infiltrant – Dennis Lehane

<Dit stuk kan spoilers bevatten. Lees niet verder als je dit boek wil lezen> Ik had nog niet van deze schrijver gehoord, maar de titel sprak mij aan. Eerlijk gezegd had ik totaal iets anders verwacht, maar toen ik erin zat…. bleef ik lezen.

Dennis Lehane neemt je mee naar het Amerika van de twintiger jaren van de vorige eeuw, vrijwel midden in de Eerste Wereldoorlog en de jaren daarna.
Eigenlijk draait het hele verhaal rond twee hoofdpersonen, de Bostonse politieagent Coughlin en Luther Laurence, een neger uit Tulsa.
Als een rode draad lopen de stakingen en vorming van vakbonden net na de Eerste Wereldoorlog er doorheen.
Leuk is het, in mijn ogen, zijspoor, waarin de honkballer Babe Ruth de hoofdrol speelt.

De Infiltrant draait vooral om de grote verschillen tijdens de eerste decennia in Amerika. Blank tegenover zwart, arm en rijk, autochtonen tegen immigranten.
Naast een goed verhaal is het eigenlijk ook een soort geschiedenisboek.

Soms wat verwarrend, vooral omdat het vaak heen en weer springt tussen de belevenissen van de twee hoofdpersonen. Het boek begint met een opsomming van alle belangrijke personen in het verhaal… ik raad aan deze over te slaan, na een half uur lezen ben je al deze namen al vergeten.

Zeker een boek, hij is dik, voor de lange winteravonden.

Advertenties

Auteur: Paul

Reken mezelf tot de 50+, getrouwd, 3 kinderen. Werkzaam in Maatxchappelijke Opvang, fervent blogger, fotografie, Social Media. Kritisch, soms wat cynisch maar vooral ... mens