De dood in de ogen – Tess Gerritsen

Eerlijk gezegd valt Tess Gerritsen onder mijn favorieten. De dood in de ogen is dan ook het vierde of vijfde boek dat ik bijna in éen ruk uitlas.

Het mooie aan de boeken van Gerritsen is de opbouwende suspense, hoewel in dit boek sommige gebeurtenissen wel voorspelbaar zijn. Maar zoals ieder van haar boeken is het goed en vooral boeiend geschreven, je wil gewoon weten wat er verder gaat gebeuren.

<Hierna volgen mogelijk wat spoilers. Wil je dit boek binnenkort ook lezen, lees dan niet verder>

Het verhaal draait allemaal om de verdwijning van een piloot tijdens de Vietnam Oorlog. Zo’n 20 jaar na deze verdwijning zijn twee mensen op zoek naar hem. Aan de ene kant zijn dochter, die de laatste wens van haar stervende moeder wil uitvoeren. Aan de andere kant een forensisch specialist, die in opdracht van een illustere groep op zoek gaat naar een verrader, men vemoedt dat dit deze piloot moet zijn.
Een avontuur vol intriges, liefde, plotselinge ontmoetingen brengt beide speurders bij elkaar.
Het verhaal zelf neemt pas in de laatste hoofdstukken de lezer mee in het oplossen van allerlei raadsels… totaal anders dan verwacht.
Het verhaal speelt zich af in Saigon, Hanoi en Laos. En heeft een happy end natuurlijk…

Van plan om eens een boek te lezen waar de oorlog in Vietnam een kleine rode draad is, dan is dit zeker een aanrader.

Advertenties

Auteur: Paul

Reken mezelf tot de 50+, getrouwd, 3 kinderen. Werkzaam in Maatxchappelijke Opvang, fervent blogger, fotografie, Social Media. Kritisch, soms wat cynisch maar vooral ... mens