Johan Cruyffstraat

Nederland is zoals gewoonlijk weer te laat. We hebben natuurlijk de Johan Cruyff Courts, maar een straat, vernoemd naar de beroemde “nummer 14” is er niet.
In Valifogona de Riucorb heeft de gemeenteraad besloten, dat op de negende dag van de negende maand de straat wordt geopend. De negen verwijst naar het rugnummer van Cruyff tijdens zijn voetbalperiode in Catalonië.

Terwijl we in Nederland ons druk maken over een naamsverandering van één van onze grote stadiums, wordt in een klein dorp gewoon het besluit genomen. Het gaat om een straat, waar het buurtcentrum aan ligt waar vaak voetbal gekeken wordt.

Toch zijn de Catalanen niet de eersten. In Indianapolis (VS) is een wijk, waar beroemde voetballers op de straatnaambordjes prijken. Ook Amsterdam heeft een verwijzing naar Johan… zij hebben een Johan Cruyffbrug in Park de Meer.

Maar de Catalanen hebben toch een primeur. Het is de eerste verwijzing naar Johan Cruyff na zijn overlijden in maart dit jaar.

Advertenties

Auteur: Paul

Reken mezelf tot de 50+, getrouwd, 3 kinderen. Werkzaam in Maatxchappelijke Opvang, fervent blogger, fotografie, Social Media. Kritisch, soms wat cynisch maar vooral ... mens