Welke fractie?

Logo RexiushunterIngress wordt gespeeld met twee fracties, factions of teams genaamd. Maar wie en wat zijn deze fracties nu eigenlijk? In dit deel over het spel een klein voorstelrondje, met dank aan de Engelse Ingress-wikia.

The Enlighted
Enlightened altThe Enlighted geloven dat de Shapers er al zijn sinds het begin van de mensheid. De Enlightened geloven dat de Shapers de reden voor de vooruitgang van de mensheid uit het stenen tijdperk naar de moderne tijd zijn. The Enlighted streven naar vooruitgang van de mensheid op het evolutionaire pad door middel van kunst, muziek, wetenschap en onderwijs.
Opgericht door Roland Jarvis, een voormalig lid van het Niantic-Project. Jarvis maakte deel uit van het team dat een gehackte versie van de scanner maakte om neutrale XM (wit) omzetten in de groene kleur van The Enlighted.

The Resistance
Resistance altThe Resistance verdedigt de Aarde tegen de inmenging van de Shapers. De fractie is van mening dat de Shapers meer willen dan het evolueren van de mensheid en heeft zo haar angsten voor de toekomst van de mensheid. Haar missie is het beschermen van de mensheid tegen kwade invloeden van de Shapers.

Al in het eerste deel van deze serie gaf ik aan, dat het ging om goed en kwaad. Wie nu de goeden zijn, is eigenlijk niet zo belangrijk. Het achterliggende verhaal bij dit spel draait uiteindelijk om de ontwikkeling van de mensheid. Of te wel… een futuristische blik op het ontstaan van culturele en maatschappelijke gebeurtenissen uit de geschiedenis van de Aarde.
Heel simpel genomen… stel dat de geschiedenis van onze Aarde en de mensheid inderdaad door een buitenaardse bevolking is bepaald.

Tijdens het bestuderen van de achtergrond van het spel kwam ik een vergelijking tegen. Al jaren ben ik fan van de Assassins Creed serie van Ubisoft. In dit spel worden historische gebeurtenissen namelijk ook gelinkt aan een mogelijke inmenging van buitenaf.
Opvallend dat zoiets dus duidelijk terug komt in meerdere spellen. Het buitenaardse, het vreemde… ogenschijnlijk blijft het een uitstekend gegeven voor een spel, of het nu op een PC of console of op een smartphone is…

 

Advertenties

Auteur: Paul

Reken mezelf tot de 50+, getrouwd, 3 kinderen. Werkzaam in Maatxchappelijke Opvang, fervent blogger, fotografie, Social Media. Kritisch, soms wat cynisch maar vooral ... mens