Verbinden is overwinnen

Logo RexiushunterHet derde deel over het spel Ingress, een MMO met een RPG karakter op Android en iOs.
In dit stuk gaat het over het linken van Portals en maken van Control Fields.

Portals zijn de energiebron voor de Exotic Matter (XM), het kwalijke goedje dat door de Shapers op Aarde is gedeponeerd.
Om ervoor te zorgen dat er Control Fields gemaakt kunnen worden, moeten Portals aan elkaar verbonden worden. In Ingress noemen we dat Linken.

Er zijn wel wat vereisten om twee Portals te linken. Zo moet de Portal volledig in de macht van de fractie zijn, dus 8 Resonators hebben.
Als er gelinkt gaat worden, moet de agent in bezit zijn van een Portal Key van de andere Portal. Deze verkrijg je trouwens door hacken, beschreven in “De Agent is de Key“.
Een Link maken levert weer AP (experience) op.

Verbind men drie Portals in een driehoek, dan geeft dit een Control Field. Een Control Field bevat Mind Units, eigenlijk een omschrijving van bevolking in het gemaakte veld. Voor de heerschappij van een fractie is het aantal Mind Units bepalend.
Hoeveel MU in een driehoek zitten wordt bepaald door een onbekende berekening. Die berekening heeft iets te maken met de bevolkingsgroei en dichtheid, maar hoe die werkt is een raadsel.
Het moet wel zoiets zijn, in een gebied met nauwelijks huizen kreeg ik 5 MU, terwijl een redelijke volksbuurt 300 MU opleverde.

Linken en velden maken, Portals verbinden is overwinnen…

Advertenties

Auteur: Paul

Reken mezelf tot de 50+, getrouwd, 3 kinderen. Werkzaam in Maatxchappelijke Opvang, fervent blogger, fotografie, Social Media. Kritisch, soms wat cynisch maar vooral ... mens

2 gedachten over “Verbinden is overwinnen”

Reacties zijn gesloten.