De Agent is de Key

Logo RexiushunterVervolg op “De Strijd tussen Goed en Kwaad
In dit stuk over het spel Ingress ga ik in op de hoofdrolspeler(s), de agenten van the Enlighted/the Resistance.

De agenten van de beide fracties hebben maar één belangrijke rol in het spel. Het veroveren van portals om deze te kunnen linken met elkaar. Zoals in het vorige deel over Ingress al werd aangestipt, door het linken van portals maken de agenten Controlfields, om op die manier het doel van hun fractie uit te voeren.

Ik hoor jullie al denken. Oh, een schietspelletje… maar Ingress is meer. Het vraagt om een beetje strategisch en wiskundig inzicht. En daarnaast om tijd. Het overnemen van portals is niet “even schieten en klaar”.

De agent is de sleutel in het spel. Hij kan portals (eigen pf vijandige) hacken en verkrijgt op die manier verschillende wapens en hulpmiddelen. Als de agent een nieuw level bereikt, krijgt hij wapens e.d. gelijkwaardig aan zijn nieuwe level.

Hij kan met zijn wapens (XMP bursters) portals aanvallen, of eigenlijk de Resonators (maximaal 8 per portal, zie deze maar als een soort stroomvoorziening).

Als de Resonators zijn vernietigd, wordt de portal geneutraliseerd en kan deze overgenomen worden.
Het activeren van een portal gebeurt door het inzetten van Resonators. De agent kan alleen Resonators plaatsen die gelijk (of minder) zijn aan zijn eigen level.
Dat klinkt logisch, een level 2 agent kan dus nooit een level 5 Resonator plaatsen.

Naast wapens heeft de agenr ook beschikking over zogenaamde mods. Iedere portal kan vier mods herbergen. Dit kunnen schilden zijn, maar er zijn ook wat meer technische mods in het spel. Zelfs een geschutskoepel kan worden geplaatst.
Je zIet er verder niets van, hooguit een mooie bol om de portal heen als deze een schild heeft.

Goed… portal is ingenomen en staat online. Dan wordt het tijd om te linken, maar daarover meer in het volgende deel “Verbinden is overwinnen“.

Advertenties

Auteur: Paul

Reken mezelf tot de 50+, getrouwd, 3 kinderen. Werkzaam in Maatxchappelijke Opvang, fervent blogger, fotografie, Social Media. Kritisch, soms wat cynisch maar vooral ... mens

One thought on “De Agent is de Key”

Reacties zijn gesloten.