Strijd tussen goed en kwaad

Logo RexiushunterNog geen maand geleden geleden berichtte ik over een nieuwe hype, Pokemon Go. de makers van deze game, Niantic, kwamen me bekend voor, alleen kon ik deze niet plaatsen. Pas na wat achtergrondstudie ging er een lichtje branden….

Niantic heeft namelijk al eerder een game gepubliceerd, waar, net als bij Pokemon Go, de nadruk lag op de persoonlijke activiteit van de speler. Een game, waarvoor je de straat op moest om het daadwerkelijk te kunnen spelen. Dit spel heette Ingress.
Gek genoeg stond dit spel in mijn verlanglijstje van Google Playstore. Later bedacht ik me waarom. Toen Ingress uitkwam, was mijn telefoon niet geschikt en is het dus gewoon in mijn verlanglijstje blijven staan.

Ingress heeft een totaal andere insteek dan Pokemon Go. Het verhaal achter het spel is goed doordacht. Aliens, die de naam Shapers hebben gekregen, zijn op Aarde. Ze hebben onze planeet overspoeld met Exotic Matter, een energie waarmee zij de gehele mensheid naar een hoger niveau willen brengen.
Een groot deel van de bevolking staat hierachter en volgen dus de Shapers. Zij worden “the Enlightened” genoemd.
Waar voorstanders zijn, zijn er dus ook tegenstanders. Deze groep, met de naam “the Resistance”, is ervan overtuigd dat de Shapers van plan zijn de wereld te domineren. Zij willen koste wat het kost dit behoeden
En zo heb je de ingrediënten voor een strijd tussen Goed en Kwaad….

Let wel, het is een spel. Het is niet zo dat je op pad gaat om de tegenstander in elkaar te meppen. Naast het spelelement ziet Niantic vooral het sociale aspect als belangrijkste onderdeel. Sommige dingen lukken niet alleen, maar met je bondgenoten (jouw faction) kun je wel samenwerken.

Als speler (Agent) werk je dus voor één van de twee Factions. En moet je dus het “veld” in om, of de wereld op een hoger niveau te brengen (Enlighted = groen), of de wereld te redden van de Shapers (Resistance = blauw). Ingress heeft dus maar één doel:

Ingress – Speldoel

In het kort gezegd is het doel van het spel zoveel mogelijk portals te veroveren voor jouw faction, deze portals zoveel mogelijk te linken en hierdoor zoveel mogelijk Control Fields te maken. Deze Control Fields leveren weer Mind Units op. De Faction met het hoogste aantal Mind Units is de sterkere partij
(bron: Ingress Field Guide )

ReinaldaparkOp het kaartje zie een een aantal Portals (de rondjes). Iedere Portal heeft een aantal Resonatoren. Een volle Portal heeft 8 Resonatoren en kan linken met andere Portals, als je de sleutel (Portal Key) hebt. Dat zijn dus de lijnen. Drie met elkaar verbonden Portals creëren weer een Control Field.
Binnen een Control Field wonen mensen, dit zijn Mind Units (MU). Voor beide partijen is het belangrijk zo veel mogelijk MU binnen te halen.
Heel simpel genomen… Enlighted wil zoveel mogelijk MU beinvloeden en naar een “hoger niveau brengen”, Resistance wil zoveel mogelijk MU hiervoor behoeden.

Tot zover een eerste inleiding op Ingress, de eigenlijke voorganger op het momenteel zo populaire Pokemon GO. Lees meer over Ingress agenten in “De Agent is de Key

Advertenties

Auteur: Paul

Reken mezelf tot de 50+, getrouwd, 3 kinderen. Werkzaam in Maatxchappelijke Opvang, fervent blogger, fotografie, Social Media. Kritisch, soms wat cynisch maar vooral ... mens