Go Pokemon

De vakantie is net aan het starten en we hebben al een hype. 

Niets te maken met sport, maar wel met Nintendo’s favoriete figuur…. de Pokemon

Het spel Pokemon Go wordt gespeeld op de smartphone, en maakt gebruik van augmented reality. Heel simpel gezegd… Pokemons zijn te vinden in de reële wereld met je eigen Android of IPhone. Het spel geeft plekken aan waar de beestjes te vangen zijn, en dat kunnen de gekste plaatsen zijn. 

Binnen enkele dagen staat het nieuws er ook bol van. Kinderen, maar ook volwassenen, zoeken massaal naar de unieke Pokemon. Want daar is het natuurlijk om te doen.
De favoriete figuurtjes zijn natuurlijk goed vertegenwoordigd,  maar het gaat om die speciale Pokemons.

De berichten over Pokemon Go zijn verschillend. In Amerika bleek een oude kerk een Gym te zijn, alleen deze bleek ook bewoond te zijn. Tja, daar hadden de makers geen rekening mee gehouden. De eigenaar vindt het trouwens wel leuk, zolang ze niet zijn oprit blokkeren.
Alle Gyms en zogenaamde Poke-Stops zijn over het algemeen monumenten, monumentale panden of lokaties waar veel ingechecked wordt. Het lijkt random, maar dat gaat alleen op voor het verschijnen van de Pokemons.

Erger zijn de berichten over kinderen, die van spoorbanen geplukt moeten worden. Of mensen, zelfs volwassenen, die in de kelder van een ziekenhuis belanden. Rekening houden met eigen veiligheid en respect voor de omgeving wordt benadrukt in de licence van het spel, alleen de spelers kunnen hier zelf aan bijdragen.

Kinderen en volwassenen spelen Pokemon Go. Het enige dat je ervoor nodig hebt is een telefoon met Internet verbinding. Het is gratis en binnenkort officieel in Nederland te downloaden.
Dat laatste is al omzeild, de “illegale” legale versie is gewoon te downloaden.
Er zijn natuurlijk in-app aankopen.

Wordt het een zomerhype, of is het na de vakantie al weer oud nieuws. De tijd zal het leren….

Advertenties

Auteur: Paul

Reken mezelf tot de 50+, getrouwd, 3 kinderen. Werkzaam in Maatxchappelijke Opvang, fervent blogger, fotografie, Social Media. Kritisch, soms wat cynisch maar vooral ... mens

One thought on “Go Pokemon”

Reacties zijn gesloten.