Jubileum (02)

Al weer vijf jaar aan het bloggen op “Gewoon Paul”. Een jubileum volgens WordPress, die nog eens extra leuk wordt, want dit is blog nummer 400

Vierhonderd blogs sinds de eerste, iets meer dan vijf jaar geleden. In de vorige “Jubileum” besteedde ik aandacht aan het bloggen tijdens de vakantie.
Bladerend door al die verschillende schrijfsels, bedacht ik mij, dat het persoonlijke deel vaak overschaduwd wordt door het nieuws uit binnen- en buitenland. Daarbij … sommige bekende of beruchte mensen komen regelmatig voorbij.

Zoals Zwarte Piet, de knecht/hulp van Sinterklaas, die nog steeds een zeer belangrijk onderdeel is voor sommige mensen om de “witte” Nederlander (uitspraak van Sylvana Simons bij een uitleg over Keti Koti) ervan te overtuigen dat deze met het in stand houden van Zwarte Piet nog steeds achter slavernij en discriminatie staan. Dat het hier gaat om een markant figuur bij een kinderfeest wordt … vergeten.

Nog zo’n prominent figuur is natuurlijk Geert Wilders. Ook hij kon in de afgelopen jaren op mijn weblog prijken, als hij weer eens een prachtige “misstap” maakte. Hoewel Wilders best wel een interessante kijk op de politiek heeft, blijven zijn uitspraken en acties discutabel.
En daarbij nog zo’n twijfelachtig figuur, Joran van der Sloot, die keer op keer vanuit het verre Peru met mooie verhalen de aandacht opeist. Ik blijf erbij, je hebt iets gedaan en krijgt daar straf voor. Onderga dat dan als een man … als je zo stom bent om een misdaad in het buitenland te begaan.

Met de blog  “Beste President,” opende ik een geheel nieuwe categorie/rubriek. In “Een brief aan…” reageer ik op verschillende acties, gebeurtenissen van bekende of onbekende mensen.

Ook het nieuws is regelmatig te vinden op mijn weblog. Het WK van 2014 resulteerde in een nieuwe categorie/rubriek, Oranjekoorts. In de toekomst gaat deze meer gericht worden op allerlei Nederlandse sportprestaties.

Natuurlijk waren er nog meer uitspattingen te lezen. Maar dan kan ik blijven doorgaan met uitzoeken en linkjes neerzetten. Vierhonderd blogs over van alles en nog wat, van persoonlijke dingen tot bijna zware overdenkingen.
En dan nu op naar de volgende stap… namelijk 500 blogs  šŸ™‚

Advertenties

Auteur: Paul

Reken mezelf tot de 50+, getrouwd, 3 kinderen. Werkzaam in Maatxchappelijke Opvang, fervent blogger, fotografie, Social Media. Kritisch, soms wat cynisch maar vooral ... mens

One thought on “Jubileum (02)”

Reacties zijn gesloten.