Een brief aan (01)

Een nieuwe categorie in het menu Nieuws, “Een brief aan”. In een brief aan een bekend persoon, een land, een groep… reageer ik op het nieuws, dat zij maken. Soms lief, soms cynisch … maar vooral kritisch (en hopelijk met een beetje humor).
Beste Sylvana,

Wat een ongelooflijk moedige beslissing om de politiek in te gaan, en nog wel bij zo’n omstreden partij(tje) als DENK. En hoe goed je jezelf al gepresenteerd hebt bij De Wereld Draait Door… Heel Nederland (behalve de DENK-leden) loopt je nu belachelijk te maken.
Kijk naar wat je hebt bereikt… De opmerking over Ebru Umar, het stilzwijgen bij een vraag over de Armeense genocide… Niet slim nu een groot aantal mensen (ja, ja ook Turkse Nederlanders) de acties van president Erdogan verfoeien.
Kijk, je praat natuurlijk als Sylvana, maar alles wat je zegt wordt gekoppeld aan DENK. Dus als Sylvana roept, dat de arrestatie van Ebru terecht was, is dat dus de mening van DENK. En dat bevestigt alle geruchten rond deze mini-partij, de lange arm van Erdogan reikt ver.
Heb je deze tweet trouwens gelezen?
denk-negersHet lijkt mij, dat jij, als groot strijdster tegen discriminatie, deze tweet als eerste zou veroordelen? Hoe halen die gasten van DENK het in hun hoofd om onze meer getinte Nederlanders “negers” te noemen? Als dat toch geen verwijzing is naar slavernij, dan weet ik het niet….
Dus, beste Sylvana, gefeliciteerd met jouw nieuwe baan. Misschien kun jij de Nederlandse politiek een kleurtje geven….

Vriendelijke groet…

Advertenties

Auteur: Paul

Reken mezelf tot de 50+, getrouwd, 3 kinderen. Werkzaam in Maatxchappelijke Opvang, fervent blogger, fotografie, Social Media. Kritisch, soms wat cynisch maar vooral ... mens