En de twaalf punten zijn voor…

Oekraine wint esc2016Het is ze weer gelukt, de Oost Europeanen. Oekraïne ging er met de punten vandoor en won gisteravond het Eurovisie Songfestival.

Heel eerlijk genomen was de inzending van Oekraïne geen hoogstandje, maar zoals gewoonlijk zaten we uiteindelijk weer naar een politiek getint scoretabel te kijken.
Vrijwel alle punten van voormalige Russische lidstaten bleven in Oost Europa, met natuurlijk Rusland als uitschieter. Toch kon de videoclip op een podium het publiek en de vakjury te weinig bekoren om het redelijk klinkende lied als winnaar uit de bus te laten komen.

Nee de twaalf punten gingen uiteindelijk naar Oekraïne, terwijl niet-Europese deelnemer Australië er toch bij zat als gedoodverfde winnaar. Merendeel van de punten van de 42 vakjury’s (gemiddelde 7,3) gingen naar het enige land zonder stemrecht. De meeste punten uit de televoting gingen naar Rusland, maar dat was niet genoeg.

En Douwe? Slow Down zat te vroeg in de competitie, best een klein nadeel. Na ruim twee uur ben je de eerste vijf deelnemers al kwijt, vooral door het geweld dat in de middenmoot geplaatst was. Uiteindelijk mogen we ons verheugen met een gedeelde elfde plaats. Niet slecht, maar zeker niet de waardering dat het nummer waard was.

En nu gaan we ons een heel jaar afvragen, waarom we toch steeds weer mee doen. Om vervolgens volgend jaar gewoon weer mee te doen.

Advertenties

Auteur: Paul

Reken mezelf tot de 50+, getrouwd, 3 kinderen. Werkzaam in Maatxchappelijke Opvang, fervent blogger, fotografie, Social Media. Kritisch, soms wat cynisch maar vooral ... mens