En ineens lijkt het weer herfst

© Paul Voetelink
© Paul Voetelink

En na een heerlijke week, met prachtige temperaturen, is het na vandaag weer even over…. Alleen al tussen vandaag en morgen zit een verschil van 10 graden….

Dat de temperatuur even wat minder is, dat is niet zo erg. Hoewel, in klagend Nederland is het natuurlijk nooit echt goed.
Is het te koud, verlangen we allemaal naar de zomer…. en als het te warm is, zijn we meestal meteen oververhit. Het is namelijk nooit goed, en klagen over iets waar je toch geen invloed op hebt, is het gemakkelijkste natuurlijk.

Maar zo’n omwenteling in het weer is (bijna) echt Nederlands. Ruim een week iedere dag genieten van de zon, en tegelijk klagen dat het ineens veel te warm is, wordt het de komende week ineens weer herfstachtig. De temperatuur daalt gewoon gemiddeld 7 tot 8 graden, het gaat regenen en dat gaat waarschijnlijk zeker vijf à zes dagen duren.
Want volgend weekend (over 7 dagen dus) gaan de temperaturen ineens weer omhoog en kunnen de tuinstoelen weer naar buiten.

Maar waarom zeuren? Waarom klagen? Kijk naar de statistieken (minimaal/maximaal) voor vandaag…. dan hebben we het dus niet zo slecht!

© Paul Voetelink
© Paul Voetelink
Advertenties

Auteur: Paul

Reken mezelf tot de 50+, getrouwd, 3 kinderen. Werkzaam in Maatxchappelijke Opvang, fervent blogger, fotografie, Social Media. Kritisch, soms wat cynisch maar vooral ... mens