Beste president,

Beste president Erdogan,
Ik ga u niet bekritiseren. U heeft naam gemaakt, staat sterk in de schoenen en schuwt uw tegenstander niet…


Maar U neemt veel hooi op de vork. Kijk, U heeft een stukje macht in handen, waarmee U de gehele Eurpese Unie op de knieën krijgt.
Het gaat om mensenlevens, en één kik van U en deze mensen vallen weer te prooi aan mensenhandelaars,  of proberen met bootjes de Griekse kust te halen. Beelden waar we verschoond van willen blijven.
Maar moest U nu zo nodig een journaliste laten oppakken? Of een satirische cabaratier voor het gerecht dagen? Waarom ging U zo ver?
Voelde U zich geknakt in uw eer? Of wilt U zo graag een makkelijke opstap als lidstaat creëren?

Hebben uw acties hun doel bereikt?
Ik ben bang van niet. In Nederland houden we enquêtes, die kent uw land niet.  Enquêtes worden veelal gehouden in landen waar men een mening kan geven.
Dus … hebben uw acties succes? 

Driekwart van de Nederlandse ondervraagden hoopt dat Ebru Umar zich niet gaat inhouden als ze over Turkije en Turken schrijft. Zo zegt de opiniepeiling van de afgelopen week.
Nederland staat dus achter Ebru, al zullen de “Nederturken” U anders laten geloven.
Misschien wel erger voor U is dat bijna net zoveel mensen vinden dat cabaretiers en columnisten alles moeten kunnen zeggen wat ze willen over hoogwaardigheidsbekleders.

Eigenlijk hebben uw aangifte tegen de Duitse cabaretier en de arrestatie van Ebru Umar U geen windeieren gelegd. Sterker nog, U heeft ervoor gezorgd dat men eens nadenkt over bepaalde wetten, die in de hedendaagse tijd uit de mode zijn.

Nogmaals, ik zal U niet bekritiseren, of uitschelden, of te kakken zetten. Maar hopelijk begrijpt U, dat uw vrijheid van meningsuiting niet de Nederlandse is, maar de Turkse en door uw regering aan banden gelegd.
Jammer… dat U dat alleen niet wil zien.

Advertenties

Auteur: Paul

Reken mezelf tot de 50+, getrouwd, 3 kinderen. Werkzaam in Maatxchappelijke Opvang, fervent blogger, fotografie, Social Media. Kritisch, soms wat cynisch maar vooral ... mens

One thought on “Beste president,”

Reacties zijn gesloten.