Bizar voetbalgeweld

image

Er is geweld op het veld, dat zal niemand onderkennen. Maar tijdens een voetbalwedstrijd voor E-junioren een mes trekken…


Een 39-jarige vader was het niet eens met de scheidsrechter, en na een paar opmerkingen besloot hij er een eind aan te maken. Met een mes in de hand viel hij de arbiter aan.
De man werd overmeesterd, maar de toon is gezet.
Dit is geen leuke anekdote, dit is realiteit. Het incident vond plaats tijdens de wedstrijd Den Hoorn – Haaglandia…. de gemiddelde leeftijd van de spelers was 9, hooguit 10 jäar.

Waar zit je met je verstand om tijdens een voetbalwedstrijd het veld pp te stormen, omdat de beslissingen van de scheidsrechter je niet bevallen? Goed, er lopen van dit soort gekken rond in ons kikkerlandje, maar dit soort agressie tijdens een spelletje amateurvoetbal, waar kinderen de spelers zijn, gaat mijn pet te boven.

Wat een prachtig voorbeeld geeft deze boze vader aan zijn kind, en aan de andere spelertjes. Kinderen die vroeg uit bed zijn gekomen om die belangrijke wedstrijd te spelen, even lekker tegen de bal trappen, en misschien wel winnen.
We praten over kinderen tussen 8 en 10 jaar, in de bloei van hun kind zijn, die letterlijk geconfronteerd worden met het geweld, dat tegenwoordig normaal is bij voetbalwedstrijden.

Waar is de tijd gebleven, dat ouders gewoon aan de zijlijn stonden en juichten bij ieder doelpunt? Om na afloop gewoon een bakje koffie te gaan drinken in het clubhuis en dan met hun kroost weer naar huis gingen….
Ook dat is niet meer mogelijk, zelfs bij de jeugdwedstrijden lopen nu hooligans rond….  😦

Advertenties

Auteur: Paul

Reken mezelf tot de 50+, getrouwd, 3 kinderen. Werkzaam in Maatxchappelijke Opvang, fervent blogger, fotografie, Social Media. Kritisch, soms wat cynisch maar vooral ... mens

3 gedachten over “Bizar voetbalgeweld”

Reacties zijn gesloten.