Geen ontkenning meer

image

De wereld wordt bestuurd door terrorisme. Het wordt tijd, dat we stoppen met weg kijken en ontkennen.

Na de aanvallen op Brussel, Parijs, Istanboel, Ankara, in Irak zelfs tijdens een voetbalwedstrijd, begint men te beseffen, dat de dreiging letterlijk om de hoek kan liggen.
Driekwart van de Nederlandse bevolking vreest een aanval in Nederland. Een Belgische IS-strijder laat weten, dat de terreur nog maar net begonnen is. België moet zich voorbereiden, Europa moet zich voorbereiden…. dus zou het toch serieus zijn?
Waarom weg kijken? Het is nu de harde realiteit. Terrorisme blijkt het nieuwe oorlogvoeren te zijn. En nog veel gevaarlijker dan een “normale” veldslag. Terroristen zijn onbekende cellen in deze maatschappij, je ziet niet dat ze er zijn.
Een soldaat is herkenbaar, uniform, wapen. Een terrorist gaat door het leven als een gewone burger. Een burger met een missie…

Deze vaststelling brengt de angst. En is voer voor haatzaaiers. Immers, momenteel komt de terreur uit de wereld van de islam. Voor sommigen een reden om bij anderen haat tegen moslims aan te wakkeren. Fascisme, racisme en discriminatie steken steeds vaker de kop op. Logisch, de tegenpartij geeft hen voer…
De IS gebruikt haar terroristen voor meerdere doeleinden. Allereerst vergelding, het straffen van de westerse wereld voor bombardementen en inmenging in hun strijd. En in tegenstelling tot het Westen gebruiken zij de kracht van de verrassing, van het anonieme.
Daarnaast gaat het om verdelen van gevoelens. De IS valt burgers aan, bij voorkeur natuurlijk de ongelovigen, de heidenen. Door daarna nadruk te leggen op de strijd in naam van Allah, wordt de vinger gewezen op de moslims…. Genoeg om te zorgen voor een verdeel en heers situatie. Allochtonen worden anders bekeken, zelfs aangevallen omdat hetzelfde geloof belijden. En dat is weer hooi op de vork van de fascisten, de Neo-nazi’s.
Zeer belangrijk aspect is aandacht. Iedere aanval op het Westen, iedere aanslag is een (negatieve) kreet om aandacht. En geeft de westerse strijdmachten een reden om de aanslag te vergelden…

Maar we blijven ontkennend ons hoofd schudden. Het is allemaal niet zo erg. En waarom zouden we bang zijn?
Aanslagen op Parijs, op Brussel, op Ankara, Istanboel…. allemaal landen die zich (al dan niet bewust) bezig houden met de strijd tegen de IS-terroristen.
Goed, er vliegen wat vliegtuigen boven Syrië. Er worden wat IS doelen gebombardeerd…. maar dat is natuurlijk omdat we onze verplichtingen naar de NAVO hebben.
Het is geen “Ver van mijn bed show” meer. Er worden terroristen, die banden met de aanslagen in Parijs hebben, opgepakt in Nederland. En zoals ik al eerder aangaf… Brussel is maar 2,5 uur rijden van Amsterdam.

Advertenties

Auteur: Paul

Reken mezelf tot de 50+, getrouwd, 3 kinderen. Werkzaam in Maatxchappelijke Opvang, fervent blogger, fotografie, Social Media. Kritisch, soms wat cynisch maar vooral ... mens

2 gedachten over “Geen ontkenning meer”

  1. Ik denk niet dat de mensen het gevaar voor een terreuraanslag in Nederland ont- of onderkennen. Ik denk wel dat wanneer wij hier in Nederland, in Belgie, het Westen, de wereld vanuit angst gaan leven, ons leven, ons plezier laten beinvloeden en beperken door angst voor een mogelijke aanslag IS al voor 80% gewonnen heeft.

    Like

  2. Het is verschrikkelijk allemaal en mijns inziens is het niet de vraag of er een aanslag in Nederland plaats zal vinden, maar wanneer. Dat die aanslag er zal komen daar ben ik van overtuigd.

    Like

Reacties zijn gesloten.