Brussel

Hemelsbreed slechts 170 kilometer ten zuiden van Amsterdam, met de auto maar 2,5 uur rijden…. de hoofdstad van België, Brussel


Vanmorgen werd Brussel getroffen door terreur. Bomaanslagen op vliegveld Zaventem en het metrostation Maalbeek in het Brusselse centrum.
Slechts enkele dagen na de arrestatie van het brein achter de aanslagen in Parijs, is Brussel nu het doelwit van terroristen.
De Belgische premier verwoordt in één zin het drama: “Waar we bang voor waren, is nu werkelijk gebeurd.” Logische beredenering, België is bewust en onbewust mee getrokken in de zoektocht naar Salah Abdeslam, die uit de Brusselse wijk Molenbeek kwam.

Nieuwszenders, van RTLZ tot CNN, staan roodgloeiend. De zoveelste terreurdaad, gericht op het Westen, is Breaking News. De newsfeeds op mijn telefoon ratelen aan één stuk door.
Grenzen gaan dicht, of op scherp. De belangrijkste grensposten worden bewaakt. Controles worden aangescherpt.
Langzaam komen de eerste cijfers over de slachtoffers binnen. Men praat over 25 doden…. afschuwelijk.
Er wordt gesproken over betrokkenheid van IS. Toch is de actie nog niet officieel opgeëist.

Parijs, Ankara, en nu Brussel. Steden die zich afzetten tegen terrorisme, steden die dus ook een doelwit zijn geworden.
En natuurlijk zal de daad opgeëist worden door IS, het is de meest voor de hand liggende… Maar wie de daders zijn is het laatste waar ik me druk om maak. Meer denk ik aan de slachtoffers, de nabestaanden.
De man, die vanmorgen vroeg zijn vrouw een kus gaf en zei: “Tot vanavond.” En vervolgens niet eens merkte, dat hij stierf.
De kinderen, die hun ouders uitzwaaiden… voor de laatste keer.
Die mensen, daar moeten we ons druk om maken… daar in Brussel, maar 2,5 uur rijden hier vandaan.

Advertenties

Auteur: Paul

Reken mezelf tot de 50+, getrouwd, 3 kinderen. Werkzaam in Maatxchappelijke Opvang, fervent blogger, fotografie, Social Media. Kritisch, soms wat cynisch maar vooral ... mens

3 gedachten over “Brussel”

  1. Zeer trieste donkere dag voor België vandaag….An eye for an eye makes the whole world blind 😦 #stopterrorism

    Like

Reacties zijn gesloten.