Roem stijgt de kuif uit

Hij is een echt middelpunt in de nieuwsgaring. Onze blonde PVV hoofdman laat het achterste van zijn tong weer eens zien…. bij de zuiderburen.

“Als ik premier word, geef ik Nederland terug aan de Nederlanders, en als jullie willen, pakken we er jullie bij” liet hij tot groot jolijt van zijn publiek tijdens het colloquium van het Vlaams Belang over vrijheid, zich ontvallen.
De roem, de vele “mogelijke” zetels in de Tweede Kamer, de kans om premier te worden…. het begint de blonde kuif voorbij te streven. Het klinkt bijna als grootheidswaanzin.
Al jaren aast Wilders op het juiste moment, het moment om glorieus uit de verkiezingen te komen. En als hem dat zou lukken, is Tom van Grieken van Vlaams Belang erg bereidwillig om met Vlaanderen aan te sluiten. “Als Wilders premier wordt, wil ik meteen aansluiten,” geeft de leider van het Vlaams Belang te kennen aan de pers.

Wilders…. natuurlijk in de peilingen van  enquête meester Maurice de Hondt een gedenkwaardige winnaar als er nu verkiezingen gehouden zouden worden.
Wilders…. met een rechtzaak in het verschiet om zijn “minder, minder” uitspraak en hierover schamper zegt, dat als hij dit over Syriërs gezegd had hij nu op handen gedragen zou worden.
Wilders…. die al ruim 10 jaar onder zware bewaking staat omdat hij graag zijn mening uit.
Wilders…. die met zijn islam-haat Nederland uitstekend op de kaart weet te zetten … voor gewillige terroristen.

Hij heeft er dus 10 jaar over gedaan om zijn ware aard te laten zien. Patriottisme moet Nederland redden, rechts moet weer rechts zijn. En in de ogen van Wilders moet Nederland weer Nederlands zijn (met een stukje België als kado).
sinds 2001, het jaar dat Wilders politiek actief werd voor VVD, hamert hij al op extremisten binnen de Islam.
Eenmaal in zijn eigen partij gezeteld heeft hij dit alleen maar gebruikt om onrust te kunnen zaaien. En weet hij vele mensen aan zich te binden door zijn praatjes. Het maakt hem niet uit wie er voor hem staat, de schuld ligt altijd bij de Islam.

Politici maken altijd gebruik van onvrede, Wilders is hier heer en meester in. Het zijn de uitspraken, die twijfelende kiezers over de schreef trekken.
Het zijn de vele gebeurtenissen, die Wilders de ruimte geven om deze uitspraken te doen.
Maar uiteindelijk zijn het de dwazen, die deze man macht geven. Want als hij wel premier wordt, geeft dit hem ruimte om te kunnen doen wat hij al jaren roept.
Want… in het land der blinden, is Wilders EenOog…. en koning. Goh, in de dertiger jaren van de vorige eeuw gebeurde ook zo iets… in Duitsland.

Advertenties

Auteur: Paul

Reken mezelf tot de 50+, getrouwd, 3 kinderen. Werkzaam in Maatxchappelijke Opvang, fervent blogger, fotografie, Social Media. Kritisch, soms wat cynisch maar vooral ... mens