Leren we niets van toen?

Onze blond gekuifte PVV-voorman is weer op dreef. Zijn nieuwste ideeën lijken op een stuk geschiedenis, die zeker niet herhaald mag worden.
Wilders staat weer in het nieuws. Zijn nieuwste idee omvat het opsluiten van mannelijke vluchtelingen in de asielzoekercentra. Deze centra zullen zwaar bewaakt worden. Natuurlijk zullen gezinnen verscheurd moeten worden, het gaat natuurlijk om de mannelijke moslims, die een gevaar vormen voor de vrouwen.
Gaanderweg wordt duidelijk dat Wilders niets geeft om potentiële slachtoffers van verkrachtingen door vluchtelingen. Zoals altijd speelt Wilders in op de publieke onrust, zoals deze ontstond na de verhalen uit Keulen of de demonstraties in Heesch. Het is Wilders alleen maar te doen om de stemmen.

Knokploegen, beveiliging en een gedegen achterban, het is wat Wilders nodig heeft om zijn plan door te drukken. En… met de soms twijfelende huidige regeringspartijen wordt het hem wel gemakkelijk gemaakt.
Voor een partij, die zegt geen fascisme in het vaandel te dragen, neigt de PVV wel erg naar oude voorgangers… de volgelingen van een Oostenrijkse korporaal.

Hebben we niets geleerd van het verleden? Waren het niet de nazi’s, die duizenden onder valse voorwendselen lieten deporteren? Zijn er niet miljoenen mensen omgekomen door de grillen van één man, door teksten in een boek?
Nu begrijp ik waar men vijf jaar voor heeft gevochten. Niet voor de vrijheid, maar om op de lange duur voedingsbodem te geven aan een nieuwe Adolf. Hij voldoet wel aan de eisen van de oude Adolf: blond, blank, lang en dom. Want alleen domme mensen denken dat zij de enige op de wereld zijn.

Als er niet juist gereageerd gaat worden op de vluchtelingenstroom, als de regering blijft twijfelen, dan zal Wilders meer en meer voet aan grond krijgen.
En zal Nederland zich storten…. in een dubieuze afgrond…..

Advertenties

Auteur: Paul

Reken mezelf tot de 50+, getrouwd, 3 kinderen. Werkzaam in Maatxchappelijke Opvang, fervent blogger, fotografie, Social Media. Kritisch, soms wat cynisch maar vooral ... mens