Opvallend nieuws

Het is al weer een tijd geleden, dat ik met een kritisch oog naar de voorbij komende nieuwsfeiten keek.
Vandaag toch maar een poging gedaan,  met resultaat…
Het eerste dat me opviel, was dit bericht op NU: Duizenden Grieken protesteren tegen pensioenhervorming . Sinds alle vluchtelingen in het nieuws, leek het alsof de Grieken in stilte alle hervormingen tot zich namen. Griekenland was geen hot item meer, dus moet je zorgen dat je weer in het nieuws komt. En zie… het is gelukt.

VVD coryfee Jorritsma haalt in het programma Kamerbreed uit naar de media. Ze verwijt de media dat deze angstgevoelens versterken, zeker na de aanrandingen in Keulen. Het bevreemdt haar, dat de media angst voor de vluchtelingen in ons land voeden.
Alexander Pechtolt laat zich ook hierin horen. Hij stelt namelijk dat het nieuws tegenwoordig op allerlei manieren zeer snel de mensen bereikt.
Je zou bijna afvragen of deze politici nog in de 19de eeuw leven. Nieuws aanbieders kunnen tegenwoordig worden gevolgd, dus ja… men weet het eerder. De aanbieders leveren feiten zo snel, dat interventie niet meer mogelijk is…. of hadden ze hun mond moeten houden na de voorvallen in Keulen?

Toch nog even de aanrandingen, maar dan in het kader van een manifestatie op de Dam vandaag. De dj’s Sander Hoogendoorn, Herman Hoffman en Wijnand Speelman stonden vandaag in minirok in de radiostudio van 3FM. Leuke solidariteit, maar op de radio kon ik er niets van zien, laat staan horen. Gelukkig was hun outfit op Facebook en Twitter te bewonderen.

Het nieuws, kritisch bekeken, was geen vetpot. Hopelijk zijn de NS en Pro Rail goed voorbereid dit weekend, want het KNMI waarschuwt voor gladheid in hele land en heeft code geel afgegeven voor een groot deel van het land. Het wordt weer glad, dus blijf thuis of rij voorzichtig…
Fijne zondag  :mrgreen:

Advertenties

Auteur: Paul

Reken mezelf tot de 50+, getrouwd, 3 kinderen. Werkzaam in Maatxchappelijke Opvang, fervent blogger, fotografie, Social Media. Kritisch, soms wat cynisch maar vooral ... mens