Weer back to Sims two

De Sims….. ze hebben me jaren bezig gehouden. Na Sims 1 (met alle uitbreidingen) stortte ik mij op Sims 2. Ook hiervan lagen alle uitbreidingen in no-time in de kast, bewoog ik mij vrij frequent op Sims forums en trachtte ik zelfs een eigen Sims site te onderhouden…. En ineens was het over.
Electronic Arts kwam zeker meer dan een jaar geleden ineens met een ongelooflijk aanbod, de complete Sims 2 collectie als download. Voor niks. Een prima oplossing voor op mijn laptop, dus binnen gehaald. En langzaam aan weer begonnen met het creëren van levens, families, huizen.
Drukte op het werk, in huis… het liep niet echt zo vlot. En in de zomer Windows 10 op de laptop, dus een groot deel van het geïnstalleerde kwijtgeraakt. Zo ook Sims 2.

snapshot_c356aa2a_4356aa2b
Jo Han, een Transgender Sim

Een paar weken terug surfte ik wat over mijn favoriete weblogs en stuitte op een stukje op de blog van Ilse ten Have, waarin ze wat verschillen tussen TS2 en TS4 aangaf. En het begon weer te kriebelen…. Op hoop van zegen De Sims 2 weer gedownload (het voordeel van zo’n cloud), want niets is natuurlijk zeker met Windows 10. Gelukkig, het werkte…

En wat schetste mijn verbazing, er zijn nog steeds mensen trouw gebleven aan de eerste echte 3D Sims van EA/Maxis. En vond ik allerlei interessante downloads voor kleding, haar, make up etc, etc. En de Body Shop weer in leven geroepen, en voor ik er erg in had, zat ik weer ouderwets te herkleuren (wat een slechte vertaling van recoloring trouwens 🙂 ) Tja, oude tijden herleven….

snapshot_c35e4f10_e35e4f11
Broer en zus Curie

Maar waarom De Sims 2? Er is tegenwoordig al een deel 4, en zat daar niet een Sims 3 tussen?
Eén van de redenen dat ik stopte met spelen, was De Sims 3. Wel geprobeerd, maar de charme van Sims 2 was er niet echt. Sims 3 zat goed in elkaar, maar kon me niet bekoren. En ondanks de pracht van Sims 4 (hoewel het stukje van Ilse mij ook aan het denken zette), blijft De Sims 2 de favoriet.
Daarbij… ondanks wat extra elementen, leek De Sims 2 eigenlijk een 3D herhaling van de Sims 1. Mijn angst erin was, dat ik me weer op allerlei uitbreidingen zou werpen bij Sims 3 en vervolgens eigenlijk een vernieuwde Sims 2 zou zitten spelen. En er zat, met twee Sims collecties in huis, meer dan genoeg geld in deze gesimuleerde persoontjes….

En zit ik er weer midden in. De buurt Belladonnabaan heet nu Sandora, een buurt waar mystieke en ietwat erotische sferen samenkomen. Waar heksen, maar ook vampieren hun vleugels (en bezems) laten neerstrijken, waar een eerste Transgender een kapsalon annex kledingzaak opent. Waar in een afzichtelijk kasteel een vrouw met een duister kantje woont…. Kortom, er leven weer mensen in mijn laptop.

Advertenties

Auteur: Paul

Reken mezelf tot de 50+, getrouwd, 3 kinderen. Werkzaam in Maatxchappelijke Opvang, fervent blogger, fotografie, Social Media. Kritisch, soms wat cynisch maar vooral ... mens