Hershey Chocolade

Dat kunstmatig niet altijd de uitkomst is, is algemeen bekend. Veel allergische reacties komen voort uit kunstmatige smaak- en zoetstoffen, met als gevolg dat men beperkt wordt in de keuze van voedsel.
Chocoladeproducent Hershey voelt dit blijkbaar ook zo en is gestopt met het gebruiken van kunstmatige smaakstoffen in twee van de meest bekende producten. Volgens de zoetwarenfabrikant gaat het om melkchocoladerepen en de zogenoemde ‘Hershey’s Kisses’.

bron: http://www.nu.nl

Hershey gebruikt nu echte vanille in plaats van vanillin, de kunstmatige smaakstof die de chocolade tot op heden haar vanillesmaak gaf. Ook zal de chocolade vanaf nu geen lactose meer bevatten.
Daarnaast is Hershey gestopt met het gebruik van een kunstmatig ingrediënt waarmee de chocolade makkelijker in een vorm kan worden gegoten. In plaats daarvan gaat de fabrikant nu extra cacaoboter gebruiken.

Hershey is zo’n beetje één van de bekendste chocoladeproducenten uit Amerika. Tegenwoordig is het merk meer en meer te vinden in de Nederlandse schappen, onder  meer bij snoepketen Jamin, maar sinds kort ook bij Xenos.
Hershey heeft zich vooral bekendheid gekregen met Hersheys Reese’s Pieces Peanut Butter Box,  een reep met pindakaas vulling, die ongeveer 3 eurootjes moet kosten.
De zogenaamde “Kisses” zijn vaak gevuld met een seizoensgebonden vulling, bijvoorbeeld pompoenvulling tijdens Halloween. Ook deze chocolaatjes moeten een 3 tot 4 euro opleveren.

Maar het initiatief is goed. Haal smaakstoffen of lactose uit het product om meer klanten te trekken. Want het is wel wat duurder dan een simpele Verkade reep, een Hershey reep smaakt uitstekend.

Advertenties

Auteur: Paul

Reken mezelf tot de 50+, getrouwd, 3 kinderen. Werkzaam in Maatxchappelijke Opvang, fervent blogger, fotografie, Social Media. Kritisch, soms wat cynisch maar vooral ... mens