Charlie’s Angels

In 2000 werd de film rond Charlie’s Angels uitgebracht. Laatst zag ik hem voorbij komen op één van de vele digitale kanalen, die ik rijk ben. En tegelijkertijd dacht ik…. “Waar is Farrah?”

De drie oorspronkelijke “angels” waren Sabrina Duncan (gespeeld door Kate Jackson), Jill Monroe (Farrah Fawcett) Oorspronkelijke angels en Kelly Garrett (Jaclyn Smith). Opgeleid tot politieagentes, maar ontevreden met de “zeer gevaarlijke” karweitjes die ze op moeten knappen (voornamelijk administratief werk, het bemannen van de telefooncentrale en het dienst doen als verkeersbrigadier), hebben de dames de overstap gemaakt naar de privésector.
In de seizoenen daarna, wisselden ze vaak van actrices, hoewel er een soort K3 gehalte in bleef. De haarkleuren bleven hetzelfde, blond – bruin – zwart.

De serie was eind jaren zeventig een hit, vooral door de illustere opdrachtgever Charlie. Deze gaf zijn Angels opdrachten….. via een luidspreker in het kantoor van hun contactpersoon Bosley. En kwam Charlie in beeld… dan was het zijn rug of een schaduw. Tot aan de laatste aflevering bleef zijn identiteit een raadsel.
De serie had natuurlijk een echt Aaron Spelling gehalte, in die jaren kwamen de grootste (en vaak best lopende) series uit zijn stal. En vaak betekende dat een stuk glamour, hoewel dat bij de Angels niet echt het geval was.

Is het jeugdsentiment? Toen de serie uitgezonden werd, zat ik al aardig in mijn puberale tienerjaren. En zo’n serie met knappe vrouwen was zeker een welkome afwisseling na het huiswerk. Dus ja, jeugdsentiment dus.
Net als vele hitseries uit eind zeventiger jaren, hield het ook ineens op met bestaan. Maar al die series krijgen vaak een herkansing op het witte doek, bij Charlie’s Angels was dit ook twee maal het geval.

Advertenties

Auteur: Paul

Reken mezelf tot de 50+, getrouwd, 3 kinderen. Werkzaam in Maatxchappelijke Opvang, fervent blogger, fotografie, Social Media. Kritisch, soms wat cynisch maar vooral ... mens