Kinderheld

film-en-biosDe herfstvakantie is onderweg, de winter komt eraan. Hoewel het al aardig fris begint te worden, de filmwereld is druk bezig ervoor te zorgen, dat de bioscoopstoelen warm blijven…


Opmerkelijk is de zoveelste verfilming van het toneelstuk van J.M. Barrie,  Peter Pan or The Boy Who Would Not Grow Up, als roman Peter and Wendy genoemd.
Dit verhaal is nu wereldberoemd, onder meer dankzij de eerste filmversie uit 1924, maar zeker door de Disney tekenfilm uit 1953. Disney’s tekenaars hebben op hoog niveau het karakter Peter Pan zodanig uitgebeeld, dat in latere verfilmingen de creatie uit de tekenfilm leidend is.
Peter Pan levert in ieder geval succes. Zelfs Hook, waarin eigenlijk de schurk uit het verhaal, Kapitein Haak, centraal staat en Peter Pan volwassen is, zorgde voor goede inkomsten.

Pan, de nieuwste versie, geregisseerd door Joe Wright, komt uit de filmische stal van de Harry Potter-films. Gelet op alle superlatieven als het gaat om de technieken, die in de Harry Potter reeks gebruikt zijn, moet deze film wel een hoogstandje zijn. De trailer belooft alleen maar goeds.
In de film komen alle karakters weer in beeld. Het verhaal is zeker goed in elkaar gezet, en vertelt over het leven van Peter Pan. Een extra twist in het verhaal is het opvoeren van de piraat Blackbeard.

In het openingsweekend bleek het publiek niet echt warm te lopen voor de zoveelste Peter Pan. In Amerika was de recette vrij laag en wordt verwacht dat de film dik verlies gaat maken. Ook in de overige landen was de opkomst niet sterk.
Producent Warner Bros had de bui al zien hangen. De film was gepland in juli en had al de nodige  opstartproblemen achter de rug.
De vraag is of er quitte gespeeld gaat worden, de film kostte een kleine 150 miljoen dollar…..

Advertenties

Auteur: Paul

Reken mezelf tot de 50+, getrouwd, 3 kinderen. Werkzaam in Maatxchappelijke Opvang, fervent blogger, fotografie, Social Media. Kritisch, soms wat cynisch maar vooral ... mens