A Song A Day #05

love-for-musicA song a day, keeps the doctor away…. Het verkeerde spreekwoord, maar muziek is de heerlijkste manier om even lekker bij te komen. Soms roept muziek herinneringen op, en deze van vandaag doet dat voor de volle honderd procent.

Ik denk dat het in mijn eindexamenjaar was, toen ik voor het eerst naar een live concert ging. Het was het eerste concert van Queen in Nederland. En in die tijd had je geen HMH of Ziggo Dome. Maar wel de Groenoordhallen in Leiden, waar naast sport ook vaak concerten werden gegeven.
En op het moment, dat ik op de radio Bohemian Rhapsody hoor, waan ik mij af en toe in die menigte fans (van het eerste uur) die met verwondering naar het podium keken. Het nummer, waar Queen wereldwijd mee doorbrak, was de opening van het concert, met rook, vuurwerk en een prachtige lichtshow. Met daarna een optreden, die mij nog steeds bij staat als de dag van gisteren.
Jaren daarna stond Queen in het Wembley, waarschijnlijk het grootste event van 1986. En op CD klinkt Bohemian Rhapsody zeker even immens als in 1982, toen in Leiden. En vanmiddag vond ik hem terug op Spotify, en deel ik hem graag….

© Paul.

Advertenties

Auteur: Paul

Reken mezelf tot de 50+, getrouwd, 3 kinderen. Werkzaam in Maatxchappelijke Opvang, fervent blogger, fotografie, Social Media. Kritisch, soms wat cynisch maar vooral ... mens