15-05-2014 – Crea-bea-bij, cake-teek en penwesp

Sinds enkele weken waart er een vreemd insect door ons huis, dat uitsluitend en alleen de vrouwen in ons gezin heeft gestoken. Het beestje is minuscuul, komt te pas en te onpas uit zijn schuilplaats,  maar bezorgt vrouw en dochters een soort roes van inspiratie en creativiteit.

Het insect, in de volksmond crea-bea-bij genoemd, komt vooral voor in knutselrijke omgeving, en zal uitsluitend mensen met een creatieve achtergrond steken en beïnvloeden. Wie twee linkerhanden heeft, hoeft dit dier niet te vrezen. Over het algemeen zijn vrouwen de prooi van de crea-bea-bij, maar het dier kan zich wel eens vergissen.
Het is raadzaam het diertje te laten leven, het bezorgt de niet zo creatieve gezinsleden heel veel rust.

Nauw verwant aan de crea-bea-bij is de cake-teek. Leeft voornamelijk in keukens, heeft de onmiskenbare gewoonte zich vooral te manifesteren tijdens en voor feesten en partijen. Het zet zijn slachtoffer, man of vrouw, aan tot het  creëren van de meest uitzonderlijke vormen van brood en gebak. Het dier is zeker verantwoordelijk voor het maken van muffins, taarten, cupcakes, brood, pizza’s en heerlijke cake.
De cake-teek is een beschermde diersoort,  het bezorgt vreugde en vele smakelijke momenten.

Totaal anders dan de voorgaande insecten is de penwesp. De penwesp nestelt zich meestal in kleding. In tegenstelling tot de crea-bea-bij en de cake-teek steekt de penwesp niet. Het legt kleine eitjes vlak onder de huid. De eitjes ontlokken creatieve ingevingen en inspiratie,  die het slachtoffer wil delen met de wereld. Het gevoel voor delen wordt zo groot, dat de enige weg de weg van het schrift is. Veel slachtoffers van de penwesp zijn schrijvers en bloggers.

Om een idee te geven, wat de crea-bea-bij en de cake-teek kunnen veroorzaken:

Tuindecoratie
Tuindecoratie

 

Deurhanger
Deurhanger
Cupcakes in vele kleuren
Cupcakes in vele kleuren
Kuikentje
Kuikentje

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vogelhuisje
Vogelhuisje

 

 

 

 

 

 


Follow my blog with Bloglovin

Advertenties

Auteur: Paul

Reken mezelf tot de 50+, getrouwd, 3 kinderen. Werkzaam in Maatxchappelijke Opvang, fervent blogger, fotografie, Social Media. Kritisch, soms wat cynisch maar vooral ... mens